РФ почала нову хвилю ударів по інфраструктурі. Чи вийде в них цього разу?

Можливості нашої ППО навряд чи зазнали радикального покращення, тим часом ворог, здається, має досить значний запас ракет

Схоже, що РФ уже насправді почала нову кампанію ударів по інфраструктурі України, просто ми цього примудрились "не помітити".

Почнімо з того, що росіяни за вересень загалом випустили 500 "Шахедів". Настільки багато "літаючих мопедів" протягом одного місяця окупанти не відстрілювали ніколи (у травні 2023 року було "лише" 400 одиниць).

Протягом вересня рашисти запустили й доволі велику кількість далекобійних крилатих ракет – від 92 одиниць усіх типів. Цифра приблизна, бо кількість запущених ракет в окремих випадках досі невідома – наприклад, під час удару по Кременчуку 22 вересня цього року.

Що цікаво, у цьому місяці росіяни лише двічі пускали "Калібри", для чого залучались кораблі ЧФ РФ: 1 вересня (це коли один "Калибр" упав на олійницю в напрямку на Миргород) та 25 вересня (під час масштабного нальоту на Одесу).

Виявилось, що окупанти технічно здатні підтримувати інтенсивність ударів стратегічною авіацією один раз на один тиждень

Але от стратегічну авіацію у вересні (тільки літаки Ту-95МС) росіяни для ударів по Україні піднімали аж 4 рази, тобто виявилось, що рашисти технічно здатні підтримувати інтенсивність ударів стратегічною авіацією один раз на один тиждень.

Крім того, судячи з усього, росіяни також спромоглися мінімум в 2-3 рази наростити удари керованими авіабомбами по прикордонній та прифронтовій інфраструктурі, що також є дуже суттєвою проблемою.

Водночас, що показово, під час цієї кампанії ударів у вересні 2023 року від окупантів "прилітало" одразу по кількох категоріях цілей:

– припортова інфраструктура Одеси;

– інфраструктура зернової перевалки в придунайських портах на півдні Одещини;

– об'єкти агросектору в глибині території України;

– об'єкти паливно-енергетичного комплексу;

– залізнична інфраструктура;

– інфраструктура оборонного призначення (без деталізації).

Так, у росіян є можливості й далі масштабувати удари

Так, у росіян є можливості й далі масштабувати ці удари.

Немає зараз підстав говорити, що у росіян не вистачає ракет. Бо якщо так, то вони б не відстріляли понад 90 далекобійних "іздєлий" під час кількох масованих ударів.

РФ зараз у тій ситуації, що схоже, вона сама уже і не просить балістичні ракети в Ірану, бо має свої власні спроможності.

Водночас можливості нашої ППО навряд чи зазнали радикального покращення. Оскільки для нас виявились актуальними навіть списані ракети до С-300 від Болгарії на "донори запчастин". Львівська ОДА прямо заявляла про формування кількох десятків мобільних вогневих груп, а в деяких відео про відстріл "Шахедів" уже "світяться" навіть установки під кулемети "Максим" часів Другої світової.

Деякий привід для оптимізму тут дає хіба що нещодавній удар по Смолєнскому авіаційному заводу, де, всупереч назві, виготовляли полімерні конструкції під різні "іздєлия".

Бо схоже, що там на деякий час профукані полімери не тільки під Х-59, але й під більш далекобійні крилаті ракети, які складаються на потужностях МКБ "Радуга".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі