Складно повірити в збіг. З Європи надходять невтішні новини

Нашій владі треба посилювати роботу на міжнародному рівні – бажано ефективно, а не лише ефектно

Чотири новини за останні дні.

1. Постачання восьмого пакету військової допомоги Україні поки що є лише "декларацією про наміри", ресурси Італії небезмежні, незважаючи на готовність надати озброєння, заявив глава Міноборони Італії Гуїдо Крозетто. "Італія зробила багато, приділивши велику увагу системам протиповітряної оборони. Проблема в тому, що у вас немає необмежених ресурсів. З цієї точки зору, Італія зробила майже все, що могла, і подальшого простору ще є небагато", – наводить слова міністра газета Avvenire.

Представники партії, що перемогла у Словаччині, пообіцяли не давати Україні "жодного патрона"

2. Президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти передачі Україні нового пакету військової допомоги через перемогу на парламентських виборах партії Smer-SD. Президент пояснила свою позицію необхідністю поважати результати виборів. Партія, що перемогла, очолювана Робертом Фіцо, активно проти відправки військової допомоги Києву, її представники пообіцяли не давати Україні "жодного патрона".

3. У Великої Британії закінчилося оборонне обладнання, яке вона могла б передати Україні, повідомляє The Telegraph. Лондон продовжить постачати зброю для Києва, але наразі Україна потребує засобів протиповітряної оборони та артилерійських боєприпасів, а в Британії все це закінчилося.

Уряд Німеччини не планує передавати необхідні Україні крилаті ракети Taurus найближчим часом

4. Німеччина не планує передавати Україні ракети Taurus "в осяжному майбутньому", – повідомив Bild. Уряд Німеччини не планує передавати необхідні Україні крилаті ракети Taurus найближчим часом. Хоча заяви різних німецьких міністрів вселили в Україну надію, що Taurus прибудуть цієї осені.

Щось забагато схожих заяв від наших партнерів. Мені важко повірити в збіг. А якщо пригадати, що в нас проблеми з фінансуванням України з США і що раніше казав президент Чехії Петр Павел, то напрошуються висновки. Ситуація проблемна, хоча поки і не критична. А ще нашій владі треба посилювати роботу на міжнародному рівні. Бажано ефективно, а не лише ефектно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі