Путін планував дотягнути до листопада. Здається, йому вдалося

Я скептично ставлюся до ідеї, що війна триватиме у 2025 році. І це означає, що нам потрібно готуватися до того, щоб провести 2024-й максимально ефективно

Місяць тому я писав про те, що мета Путіна – дотягнути до листопада, коли поля та дороги розкиснуть і український наступ, ймовірно, зупиниться.

Суть у тому, що у березні 2024 року у Росії пройде важливий ритуал – вибори Путіна. І перед цим ритуалом все має бути гламурненько – щоб не було тривожності через мобілізацію, долар нижчий за 100 тощо. А потім можна розслабитися і творити, що хочеш.

І якщо курс рубля – це симптом блукаючої по російській економіці хвороби, який можна лише приглушити різними жарознижувальними, викликавши болячки в інших місцях, то з військовими подіями ситуація інша.

Поки є відчуття, що до листопада їм дотягнути вдасться і проводити додаткову мобілізацію, щоб заткнути дірки в резервах, не доведеться

Будемо чесні – останні пару тижнів значних новин з ключового для нас Токмацького спрямування немає. Тому поки що створюється відчуття, що до листопада їм дотягнути вдасться і проводити додаткову мобілізацію, щоб заткнути дірки в резервах, не доведеться.

Більше того, у Кремлі вирішили дотягнути до листопада з "вогником" та спалили купу бронетехніки у спробі створити "авдіївський котел".

Чесно скажу, не розумію, чи реально вони вірять у таку можливість, чи в черговий раз намагаються відвернути наші сили на іншу ділянку фронту.

Також я не розумію:

1) Чи побачимо ми прогрес на Токмацькому напрямку до кінця місяця?

2) Що буде на фронті після "сльотного перепочинку"? Чи зможуть ЗСУ продовжити наступ або, як рік тому, буде взято тайм-аут до травня-червня?

Сил продовжувати війну поки що вистачає і в них, і в нас. Але так буде не завжди

Натомість розумію, що сил продовжувати війну поки що вистачає і в них, і в нас. Але так буде не завжди.

Спойлер: я скептично ставлюся до ідеї, що війна продовжиться у 2025 році. І це означає, що нам потрібно готуватися до того, щоб провести 2024-й максимально ефективно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі