Фатальні наслідки. Які помилки можуть повторити західні політики

На превеликий жаль, тут не лише в республиканцях проблема. Наша влада зробила багато, щоб втратити абсолютну двопартійну підтримку

Коли я вчора дивився, як міністр оборони США Ллойд Остін разом з держсекретарем Ентоні Блінкеном переконували Конгрес схвалити єдиний пакет на $106 млрд для підтримки України та Ізраїлю, то мені було сумно та неприємно одночасно. Сумно не лише від того, що допомога Україні під загрозою через політичні ігри трампістів, а через те, що прийшли часи, коли недолякоглядність західних політиків знову може призвести до фатальних наслідків у всьому світу.

Таке вже було, коли західні політики вважали, що Гітлера можна умиротворити Чехословаччиною. І до чого це призвело?

Таке вже було, коли західні політики вважали, що Гітлера можна умиротворити Чехословаччиною. І до чого це призвело? А зараз інші західні політики небезпечно бавляться з Путіним і недооцінюють його загрозу та загрозу об'єднання диктаторів та терористів.

На превеликий жаль, тут не лише в республиканцях проблема. Так, нема серед них нових Маккейнів, але і наша влада зробила багато, щоб втратити абсолютну двопартійну підтримку.

Ображатися ми повинні не на американців, які хочуть контролювати свої гроші та допомогу, а на наших політиків, які через більше ніж півтора роки війни й досі не викликають довіру. Через ОПшну дипломатію, коли замість постійної комунікації зі всіма у нас знову обрали контакти лише з владою, забуваючи, що на Заході коаліція постійно міняється місцями з опозицією.

Недалекоглядна стратегія Єрмака призвела до катастрофічних результатів

І це я ще не кажу про відсутність постійного десанту з колишніх прем'єрів, президентів, міністрів закордонних справ, голів комітетів та депутатів колишніх скликань, у яких є контакти з колегами в Вашингтоні. А про низький рівень українського лобі, яке обрав Єрмак, казали вже всі. Тому мені неприємно бачити, як така недалекоглядна стратегія призвела до катастрофічних результатів.

І все ж я розумію, що хоча все виправити вже неможливо, через брак часу та умови, але покращити ситуацію Україна може. Треба діяти, а не чекати чи факапити. Треба використовувати всі можливості на всіх рівнях.

"Якщо ми припинимо підтримку України, це станеться – Путін переможе", – сказав міністр оборони США Ллойд Остін. А Джо Байден після цього сказав, що ветує бюджет, якщо там не буде допомоги Україні. Тому не все втрачено. Але треба працювати. Багато і системно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі