Цинічно, але факт: американці визначились з пріоритетом. І це не ми

Вибори президента США для республіканців важливіші за всі зовнішні фактори, і вони будуть використовувати проблеми України, щоб тиснути на Байдена

Давайте по пунктах.

Голосування в Сенаті не відбулося через блокування республіканцями. Все через питання виділення грошей на посилення кордону.

Візит Андрія Єрмака в США планувався під те, що Сенат проголосує, і тоді "кардинал Рішал'є" повертається в Україну майже на білому коні - як той, хто порішав. Не вийшло. І порішати він не може. Це не його рівень, а авторітету в нього серед республіканців, як і в київського таксиста, - нуль.

Єрмак планував повернутися в Україну на біломі коні, але не вийшло

Ми ніяк вже не зможемо вплинути на процес в США. Все залежить від того, чи зможуть в процесі перемовин республіканці дотиснути Джо Байдена. Якщо він піде на компроміс, то республіканці проголосують. Але для Байдена погодитися на фінансування посилення кордону з Мексикою - це заходити в президентські перегони зразу з поразкою. Скоріше за все, може бути досягнутий якийсь компроміс на рівні виділення грошей не в повному обсязі, як на кордон, так і на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Але на це є лише тиждень. Якщо не встигають, то все переноситься на наступний рік.

Так, у республіканців багато виборців ультимативно вимагають надати допомогу Ізраїлю, а допомога Ізраїлю прив'язана Байденом до України та Тайваню, але вірогідність того, що республіканці погодяться і проголосують - дуже невисока. Це треба розуміти.

Гроші - це лише половина справи. Після голосування треба ще заплатити та доставити все необхідне в Україну

І ще одне. Гроші - це лише половина справи. Після голосування треба ще заплатити та доставити все необхідне в Україну, а це час. Треба відремонтувати пошкоджену технику, а це час. Логістика та ремонт вимагають часу. Про це теж не треба забувати.

Чи вірю я, що компроміс буде знайдений? Так. Невідомо коли. Нам потрібно вчора. Але вибори президента США для республіканців важливіші за всі зовнішні фактори, і вони будуть використовувати проблеми України, щоб тиснути на Байдена. Це цинічно, але факт. Але ж наша влада підготувалась до подібного сценарію і за 22 місяця після повномасштабного вторгнення розбудувала потужне вітчизняне виробництво зброї та бк. Чи ні? Якщо ні, то чому? А поки влада шукає відповідь на це запитання, то ми будемо сподіватися, що в США знайдуть компроміс, і буде проголосовано за виділення грошей Україні.

В будь-якому випадку зараз від нас нічого не залежить. Чекаємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі