Верховний суд США готує Трампу президентське крісло?

Кандидат у президенти США Трамп має кримінальні обвинувачення, але досі зберігає імунітет. Верховний суд зволікає з рішенням, адже 6 із 9 його членів республіканці, і половину з них призначив сам Трамп

В чому проблема з Верховним Судом?
Чому останні рішення Верховного Суду лише посилюють політичну ентропію в США? Чому вони не готові працювати в межах необхідного? І чим загрозливі їхні поточні активності для американської демократії? Про все по порядку.

Рішення Верховного Суду розглянути питання абсолютного імунітету Трампа, яке він намагається використовувати майже в кожному своєму процесі, затягне кожний з них. Не зважаючи на те, що ще з минулого грудня вони відкидали це питання, чомусь саме зараз вони побачили в цьому сенс (хоча і юридично ідея "абсолютного імунітету" є просто нікчемною).

До кінця розгляду Верховним Судом жодна із справ, де підіймається питання імунітету, не може рухатися. Навіть і справа про штурм Капітолію 6 січня 2021 р., хоча вже три суди різних інстанцій і різних рівнів виносили рішення про неіснування абсолютного імунітету

І ось ми підходимо до основної проблеми. До кінця розгляду Верховним Судом жодна із справ, де підіймається питання імунітету, не може рухатися. Навіть і справа про штурм Капітолію 6 січня 2021 р., хоча вже три суди різних інстанцій і різних рівнів виносили рішення про неіснування абсолютного імунітету. Верховний Суд почне розгляд 22 квітня, і тому справа може затягнутися аж за жовтень-листопад. І це може врятувати і Трампа, і його кампанію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі