Українська делегація в РК МАГАТЕ - туристи від ОП?

Чому Євросоюз досі не запровадив санкції проти "Росатому", який виробляє зокрема і зброю? Чи не тому, що зовнішньополітичні питання вирішуються не на рівні дипломатів?

Українська делегація на вчорашньому засіданні Ради керуючих МАГАТЕ.
Міністр енергетики Галущенко, з яким поряд - в.о. голови правління оператора українських АЕС П. Котін, зачитує заяву України щодо ядерної програми Ірану. Пізніше також зачитував заяву від України щодо ядерної програми КНДР. За ним сидить Єгоров, працівник НАЕК Енергоатом. А О. Коріков, голова національного органу регулювання ЯРБ, знову в ролі бідного родича.

Я переглянула всі укази всіх президентів України щодо уповноваженого представника від України в Раді керуючих МАГАТЕ з 1991 року. Україна зараз є членом РК вчетверте. Всі попередні рази - уповноваженими представниками були голови Держатомрегулювання, починаючи з першого, М.Штейнберга. У складі делегації на засіданнях РК завжди були представники МЗС України та постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні. Завжди! І жодного разу - представники оператора українських АЕС. Бо на порядку денному - зовнішньополітичні питання.

Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine повністю усунули в просуванні українських інтересів в МАГАТЕ, або воно самоусунулося, не витримавши натиску офісу президента в зовнішньополітичних питаннях з боку А.Єрмака та офісу президента...

Що робить в складі делегації в.о. очільника правління оператора? Міністр енергетики? Вони що, знають всі попередні резолюції РК та генконференції МАГАТЕ щодо Ірану, КНДР та інші?! Нюанси перемовин МАГАТЕ з цими державами? Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine повністю усунули в просуванні українських інтересів в МАГАТЕ, або воно самоусунулося, не витримавши натиску офісу президента в зовнішньополітичних питаннях з боку А.Єрмака та офісу президента, які в неконституційний спосіб перебрали на себе всі зовнішньополітичні питання.

Наслідок - ЄС досі не ввів санкції проти Росатома, який виробляє на своїх підприємствах також неядерну зброю, та використовує її зараз на війні з Україною, про що з гордістю доповів голова Росатома на засіданні Держдуми РФ Ліхачов 28.02.24. Скан стенограми додається.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі