США продають Росії супутникові фото України

Просто бізнес? Росіяни купують у відкритому доступі архівні фото наших територій, а потім туди прилітають їхні ракети

Росія може завдавати ударів по Україні, використовуючи супутникові знімки, надані американськими компаніями, повідомляє The Atlantic із посиланням на джерела. "Українське військове джерело говорить, що простежується чітка послідовність: супутник фотографує об'єкт, а за кілька днів або тижнів по ньому прилітає ракета. Кількість збігів, коли за знімками слідують удари, занадто велика, щоб бути випадковою", - йдеться у матеріалі.

...багато компаній, що займаються супутниковими знімками, пропонують на продаж тисячі архівних фото території України із координатами і датами

Останнім часом таких випадків побільшало, оскільки багато компаній, що займаються супутниковими знімками, пропонують на продаж тисячі архівних фото території України із координатами і датами. Видання зауважує, що купити супутникові знімки України стало небезпечно легко. Дві з найбільших американських комерційних компаній - Maxar і Planet, заявили, що ретельно перевіряють своїх клієнтів і дотримуються законів США, які забороняють операції з Росією.

Водночас виданню вдалося купити архівний супутниковий знімок Запоріжжя із високою роздільною здатністю, звернувшись до представника Planet.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі