Прощавай, Дубай! Росіяни тут вже не як удома

Росіяни залишають ОАЕ. Їхнє нашестя в Дубаї у 2022 призвело до зростання цін на оренду житла та інші витрати

Два роки тому, після вторгнення Путіна в Україну, Дубай став фаворитом серед росіян, які прагнули прилаштувати гроші чи побудувати нове життя. А вже зараз росіяни розглядають можливість переїзду до нових юрисдикцій або навіть повернення додому, оскільки потік емігрантів у Дубаї підвищив орендну плату та щоденні витрати.

...російські організації, які відкривають банківські рахунки, тепер частіше стикаються з перевіркою з боку місцевих банків, оскільки ОАЕ зазнають посиленого тиску з боку США щодо можливого ухилення від санкцій

На відміну від США та ЄС, країна Перської затоки не має санкцій проти Росії. Тим не менш, російські організації, які відкривають банківські рахунки, тепер частіше стикаються з перевіркою з боку місцевих банків, оскільки ОАЕ зазнають посиленого тиску з боку США щодо можливого ухилення від санкцій. Банки, що базуються в ОАЕ, включаючи Emirates NBD Bank PJSC, Mashreqbank PSC та First Abu Dhabi Bank PJSC, посилили контроль за російськими структурами та в останні місяці намагалися забезпечити більшу відповідність санкціям США.

Наприкінці лютого ОАЕ було виключено з так званого сірого списку глобального контролю. Це зробило ОАЕ та їхні фінансові установи набагато суворішими у відносинах з російськими організаціями чи їхніми керівниками, особливо з тими, що стикаються з санкціями.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі