Шпигуни сподіваються втекти. В Україні зривають найважливішу реформу

Україна ризикує в тяжкий момент війни всією західною підтримкою. Тут зійшлися вимоги ЄС, США, МВФ, G7 тощо. Всі розуміють, що без економічної свободи Україна не вистоїть у війні

У школі на уроці біології нам розповідали, що паразити не мають мозку, яким вони могли би усвідомити, що ведуть заражений ним організм до смерті, після чого помруть самі. Вони просто харчуються й ні про що не думають, бо нема чим.

Зриваючи найважливішу реформу (мова про урядовий законопроєкт щодо перезавантаження Бюро економічної безпеки. – Gazeta.ua), Україна ризикує в тяжкий момент війни всією західною підтримкою. Тут зійшлися вимоги ЄС, США, МВФ, G7 тощо. Всі розуміють, що без економічної свободи Україна не вистоїть у війні. А ключовий фактор економічної свободи -- тиск силовиків на бізнес.

Поразка України означатиме для них і втрату можливості хабарництва, і втрату перспективи успішних виборів

Три фактори тут переплелися:

-- системна корупція;

-- політичне бажання мати ручний орган підриву економічної бази потенційних політичних опонентів на наступних виборах;

-- прямий російський вплив, спрямований на знищення української економіки і, головне, позбавлення України міжнародної допомоги.

Ті, хто зриває реформу, не розуміють, що поразка України означатиме для них і втрату можливості хабарництва, і втрату перспективи успішних виборів. Бо немає мозку для рефлексії.

Ну а шпигуни сподіваються встигнути втекти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі