Молоді французи хочуть воювати за Україну

Франція мілітаризується швидкими темпами: рекордний оборонний бюджет, модернізує ядерний арсенал. Молодь голосує за загальну військову службу

Понад половина - 57% - молодих французів (18-25 років) ще влітку 2023 готові були захищати Францію зі зброєю в руках. 9 з 10 з них (загалом 51%) готові воювати в Україні задля захисту Франції. І навіть більше французької молоді (62%) вважають, що необхідно відновити загальну військову службу, скасовану 1997.

Це результати опитування на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS) (обидва в структурі Міноборони Франції). Тобто, Еммануель Макрон спирався на реальні настрої найбільш залученої частини суспільства, коли різко мілітаризував свою риторику і заговорив про військову участь Франції в обороні України.

...французькі війська від цієї весни, повідомляє Politico, готуються до "високоінтенсивного конфлікту на території Європи проти ворога, який може зрівнятися з ними за вогневою міццю" - читайте, до війни з Росією

На тлі таких настроїв французькі війська від цієї весни, повідомляє Politico, готуються до "високоінтенсивного конфлікту на території Європи проти ворога, який може зрівнятися з ними за вогневою міццю" - читайте, до війни з Росією. Вони вчаться на прикладі невдач та успіхів ЗСУ, як координувати всі роди військ задля протистояння потужній армії багатої країни (зокрема, як ефективно залучити до системи танки, котрі поодинці "продемонстрували драматичну недієздатність").

Крім того, з 2024-го Макрон особисто наполіг на оборонному бюджеті у 413 мільярдів євро (на 2024-30; ще 2019 планувалось 295 млн до 2025-го - це найбільш різке збільшення видатків на оборону чи не від Другої світової війни). На ці гроші Франція модернізує ядерний арсенал, збільшить витрати на розвідку та розробить більше зброї з дистанційним керуванням ("Морський Малюк", "Маґура", "Довбуш", "Рубака", "Баба Яга", "Кажан" та решта встигли справити капітальне враження на всіх за цей час).

Всі органи законодавчої влади Франції проголосували за мілітаризацію країни або одноголосно, або панівною більшістю. Таки Росії вдалось переконати як мінімум французів - ціле суспільство, як бачимо, - що вони в реальні небезпеці, поки РФ не розгромлено.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі