Скільки коштує кремлівський "кріт" у Європарламенті?

Москва напередодні червневих виборів до Європарламенту активно скуповувала євродетутатів. Що показало слідство?

Бельгія розпочала розслідування підкупу європарламентаріїв, який здійснювала Росія. Країна-агресорка платила членам Європейського парламенту, щоб розповсюджували кремлівську пропаганду, і намагалася провести більше союзників до законодавчого органу ЄС у ході призначених на червень виборів.

...мета Москви гранично ясна. Вона полягає в тому, щоб допомогти обрати більше проросійських кандидатів до Європейського парламенту та посилити проросійський наратив у цьому інституті

Факти втручання розкрила бельгійська розвідка, а прокуратура розпочала розслідування, повідомив прем'єр-міністр країни Олександр де Кроо. "Бельгійські розвідувальні служби підтвердили існування проросійських мереж втручання, які діють у кількох європейських країнах, включаючи Бельгію. За даними нашої розвідки, мета Москви гранично ясна. Вона полягає в тому, щоб допомогти обрати більше проросійських кандидатів до Європейського парламенту та посилити проросійський наратив у цьому інституті. Це абсолютно ясно", - заявив де Кроо. Дії Москви були розкриті в результаті операції чеських спецслужб, які виявили російський пропагандистський ресурс Voice of Europe, який діяв у Празі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі