Кримський міст скоро піде за російським кораблем

Британські військові аналітики вважають, що знищення Керченського мосту відбудеться упродовж 100 днів. Яким чином?

Британське видання The Sun опублікувало розлогу статтю про те, як українські спецслужби можуть знищити улюблену іграшку Путіна - Керченський міст, який обійшовся Росії у кілька мільярдів доларів. Видання стверджує, що ця споруда має піти на дно упродовж наступних 100 днів - щойно Україні надійдуть довгоочікувані західні винищувачі F-16. Удар має бути комплексним: масована атака ракетами Storm Shadow та морських безпілотників плюс навантажене вибухівкою велике судно - на кшталт контейнеровоза чи баржі, яке має врізатися в опору мосту. Результат - стане по-справжньому вибуховим завдяки масованій атаці з повітря і моря.

Кошторис операції за воєнними мірками невеликий - кілька мільйонів доларів, а от користь її переоцінити неможливо. Адже саме Керченським мостом до Криму з Росії надходять зброя, припаси, харчі та жива сила окупантів. І знищення цього логістичного ланцюжка стане одним із найвагоміших кроків до деокупації Криму. Українці вже потопили й пошкодили третину Чорноморського флоту Росії. Більшість кораблів тепер ховаються на окупованій території Грузії. І хоча перші дві спроби наших спецслужб підірвати Керченський міст були не надто вдалими - він зазнав значних руйнувань. Однак британські аналітики впевнені - з третього разу українцям усе вдасться.

Однак чому The Sun з такими подробицями виклала план атаки на міст просто на загальний (і зокрема російський) огляд? Щоб росіяни щодня очікували удару й боялися, адже загарбникам не місце на нашій землі. Це був прихований сигнал від союзників: забирайтеся геть, поки живі і маєте такий вибір - інакше буде гірше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі