Держдеп США: влада утискає свободу слова в Україні. Домарафонились?

Єдиний телемарафон з провладних телеканалів - джерело новин чи символ порушення прав людини на свободу слова в Україні?

Хочу привітати Офіс президента та Комітет ВР зі свободи слова з тим, що Єдинмй телемарафон внесли до звіту Держдепу США про порушення прав людини в Україні. Це досягнення. Здобули!

...деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від вигідних контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офісу президента ще навесні 2022 року.

Процитую: Конституція та закон передбачали свободу вираження поглядів, зокрема для преси та інших ЗМІ, але влада не завжди поважала ці права. Президент Зеленський підписав указ про введення воєнного стану в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що дозволило подальше обмеження ЗМІ та свободи ЗМІ. Наприклад, національний телемарафон - платформа каналів, які дотримуються урядової лінії щодо репортажів про війну - забезпечив безпрецедентний рівень контролю над телевізійними новинами у прайм-тайм. Більше того, деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від вигідних контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офісу президента ще навесні 2022 року.

Це поки що просто попередження. Але щось мені підказує, що воно не примусить Банкову відмовитися від контролю над інформаційним простором та замовчування корупції в ефірі Єдиного телемарафону. Так, Володимир Зеленський?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі