Понад три мільйони євро на ЗСУ. Дякуємо, Словаччино!

Після виборів у Словаччині до влади прийшов відверто проросійський президент. Та сам народ Словаччини - з Україною

Дуже важлива ініціатива. Прості словаки, попри і на противагу своєму проросійському уряду, почали збирати донейти на снаряди для ЗСУ. І за тиждень зібрали більше, ніж деякі країни офіційно внесли на цю чеську ініціативу із закупівлі амуніції для України. І їм за це треба подякувати, щоб заохотити підтримувати ще більше. Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині.

Одним з ініціаторів кампанії став 99-річний Отто Шимко, який пережив Голокост і брав участь у словацькому повстанні проти нацистів 1944 року

Гроші підуть на закупівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії, до якої долучилися близько 20 країн. Громадяни перерахують гроші безпосередньо чеському уряду. Одним з ініціаторів кампанії став 99-річний Отто Шимко, який пережив Голокост і брав участь у словацькому повстанні проти нацистів 1944 року. Відкритий лист подяки у відповідь словацькому народу від українців був ініційований ICES - The Institute for Central European Strategy, який є відповідальним за збір підписів. Серед підписантів - Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Святослав Вакарчук, Ярослав Грицак та десятки інших відомих українців.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі