Прилєпін вижив, вийшов в ефір - і озвучив прикру для Кремля правду

Російський письменник визнав: армія РФ не може взяти Київ. Залишається - руйнувати міста Донбасу повністю, аби лишень захопити. Це когось порятує?

Письменник, імперець і пропагандист Захар Прилєпін в ефірі 1 каналу прямо визнав: Росії бракує сил, щоб дійти до Києва, і все, на що здатні російські вояки - це тупо і безцільно рівняти із землею міста Донбасу. Прилєпін так і каже: "Було місто - і немає міста. Нам довелося його зруйнувати, щоб захопити". Але тоді який сенс це робити? Ви хотіли порятували людей Донбасу - чи лишити їх просто неба? Ще недавно Путін показово шкодував, які нещасні місцеві мешканці, яких упродовж 8 років гнобила і притісняла Україна. Він нарікає, що ці люди вважають себе росіянами, а Росія - вважає їх своїми громадянами, однак мирним шляхом допомогти їм, як виявилося, не виходить. Але хіба руйнування міст і вигнання з дому сотень тисяч людей схоже на допомогу чи порятунок?

Цієї логіки, схоже, ні Прилєпін, ні Путін пояснити не можуть. Російський письменник визнає - завоювання нових територій дається страшними жертвами, насамперед із російського боку, смертями мирних мешканців і перетворенням квітучих містечок Донбасу на випалену пустелю. І чим далі - тим жертв ставатиме дедалі більше. Однак яким чином порятунок місцевих пов'язаний з їхнім убивством і знищенням їхніх міст і сіл - Прилєпін не розуміє. Як не розуміє і того, що справжні утиски над своєю державою і людьми чинить саме Путін зі своєю маніакальною СВО.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі