четвер, 13 липня 2006 20:00

Російський солдат у комі через дідівщину

Радіка Хабірова, 19-річного призовника з Казані, що в Росії, привезли з армії у шпиталь у стані коми. Він важив всього 30 кілограмів. Лікарі та військові сказали, що трапилося зі здоровим юнаком. Хабіров не може навіть самостійно дихати.

До армії хлопець був цілком здоровим, займався спортом. Радік пішов служити до військової частини N96504 в Казані. Наприкінці листопада він написав батькам, що закінчив "учебку" в Саратові, отримав звання молодшого сержанта і приїхав до Тоцька. Наступного року хлопчина збирався їхати кудись у "гарячу точку".

— Через місяць мене повідомили, що 27 листопада син самовільно пішов із частини, — розповів Саїтгарай Хабіров, батько солдата. — До нас додому з Авіабудівного військкомату приходили, перевіряли, чи немає сина в будинку. А 28 лютого прийшла телеграма, що Радік перебуває у шпиталі в стані коми.

Побачивши сина, Саїтгарай заплакав. Перед ним лежав скорчений, обтягнутий шкірою скелет. Радік не міг дихати самостійно: за нього дихав апарат. Військові ще 20 грудня поставили солдату діагноз: "розлад адаптації", "двостороння пневмонія" і "синьогнійна інфекція". Наприкінці січня хлопець хотів повіситись. Батькові про це не сказали.

Саїтгарай вважає, що до такого стану сина довела дідівщина.

— Я думаю, навіть якщо він утік із частини, то тільки через чиїсь знущання і побої. І його спеціально десь тримали стільки часу, щоб синяки пройшли. Ось і дотримали! — каже батько.

Зараз Радік лікується вдома. Батько вимагає компенсацію та пенсію по інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «Російський солдат у комі через дідівщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути