пʼятниця, 14 грудня 2007 12:15

"Ніколи ніякої Союзної держави Росії і Білорусі не буде"

Російський політолог Леонід Радзіховський прокоментував початок переговорів у Мінську між Володимиром Путіним і Олександром Лукашенком. На думку російського експерта, особисті відносини між президентами Білорусі і Росії знаходяться на поганому рівні. Не дивлячись на це, Союзна держава ніколи не буде створена навіть при зміні лідера в будь-якій з держав, вважає Леонід Радзіховський.

"Ніколи ніякої Союзної держави не буде. Ніякого об"єднання не буде. Це спочатку була пуста піар-балаканина, яка не несе за собою ніякого реального змісту", - заявив в інтерв"ю білоруській службі Deutsche Welle російський політолог.

"Неможливе об"єднання двох держав – Росії і Білорусі. Німці особливо добре знають, як дорого їм коштувало об"єднання Східної і Західної Німеччини. І це притому, що і східні німці, і західні німці дуже хотіли об"єднання", - розповів Леонід Радзіховський.

"Білорусь і Росія – це дві різні держави, приблизно, як Німеччина і Австрія. Добровільне об"єднання двох різних держав просто неможливе. Тим більше, якщо зважати на те, що ці держави абсолютно різні  за розмірами", - заявив російський експерт.

"Росія - величезна країна, Білорусь – маленька. Отже, ні про яке рівноправне об"єднання мова йти не може. Могло б тільки йтися про поглинання Росією Білорусі. Зрозуміло, жодна держава не хоче, щоб її поглинули, - вважає Леонід Радзіховський. - Це будуть нормальні відносини двох різних держав, які торгують на тих чи інших умовах". Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи ніякої Союзної держави Росії і Білорусі не буде" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути