четвер, 02 травня 2024 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про бої в районі Очеретиного

В ЗСУ розповіли про бої в районі Очеретиного
Бійці ЗСУ зайняли смугу оборони перед населеними пунктами від Очеретиного до Керамік. Фото: Генштаб

Росіяни кожного дня здійснювали до 30 ударів КАБами та завдавали артилерійських обстрілів по позиціях ЗСУ біля Очеретиного.

Попри це українські військові вели бойові дії з противником. Про це повідомила 115 окрема механізована бригада ЗСУ у Facebook.

Як розповіли у бригаді, їх бійці зайняли смугу оборони перед населеними пунктами від Очеретиного до Керамік.

"Противник щоденно здійснював по позиціях бригади від 20-30 ударів КАБами, від 60-90 артилерійських обстрілів, наносив удари "Градами", мінометами, та великою кількістю FPV дронів, скиди з дронів, в тому числі хімічної речовини. Внаслідок цього певна кількість позицій відділень разом з особовим складом були знищені ворогом", - сказано у повідомленні.

Попри постійні обстріли бійці 115-ї бригади вели бої з силою противника, який перевищував їх кількістю в 10-15 разів. Таким чином вони, утримуючи окупантів, надали можливість іншій бригаді закріпитись на більш вигідних позиціях на підступах до околиць Очеретиного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше сотні зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу

У бригаді зазначили, що бійці щоденно знищували величезну кількість живої сили противника, але, не дивлячись на свої втрати, ворог кидав все нові та нові сили на штурм наших позицій, змінивши тактику штурмових дій.

"Якщо раніше він застосовував штурмові групи до 5 військовослужбовців, то на нашому напрямку в одній штурмовій групі використовував до 15 військовослужбовців, а такі групи йшли по двох або трьох напрямках", - розповіли у 115 бригаді.

Під час наступу на Очеретине росіяни провели ротацію трьох бригад - це вказує на кількість кинутого на прорив особового складу, який був знищений 115-ю бригадою ЗСУ в ході оборонних боїв.

"Під час наступу противник постійно вводив свіжі сили, які знищувалися переважно невеликою кількістю українських бійців", - підкреслили в бригаді.

Сили оборони відступили на більш захищені позиції західніше Бердичів.

ЗСУ відійшли на більш підготовлені та більш захищені позиції з метою збереження життя та здоров'я бійців. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, українські підрозділи перемістились на нові рубежі, західніше Бердичів, Семенівки і Новомихайлівки.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про бої в районі Очеретиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути