понеділок, 22 квітня 2024 00:11

Польські підприємці незадоволені своїми фермерами, які блокують кордон з Україною

Польські підприємці незадоволені своїми фермерами, які блокують кордон з Україною
Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Фото: polinst.kyiv.ua

Польські підприємці втрачають ринок збуту в Україні через блокаду польсько-українського кордону фермерами.

Цілі підприємства опинилися на межі банкрутства. Про це пише польське видання Wiadomosci.

"Це і логісти, і експедитори, і транспортники, але ще й перевантажувальні термінали. Деяким загрожує банкрутство, інші масово звільняють працівників", – розповів люблінський воєвода Кшиштоф Коморський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокування кордону бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн

Один із підприємців Яцек Корженєвський поскаржився, що від початку блокування кордону оборот його компанії впав приблизно на 60%. Зараз у нього працюють 80 людей, але вони можуть залишитися без роботи, якщо ситуація затягнеться.

"Не може бути, щоб одна соціальна група переслідувала свої цілі за рахунок інших підприємців, робочих місць і наших компаній. Це боляче, тому що ми не тільки втрачаємо фінансову ліквідність, але ми також втрачаємо ринок, на якому працювали багато років. Йдеться не лише про підприємців, а й про сотні робочих місць", – сказав підприємець.

Він скаржиться, що через блокування прикордонних переходів польські експортери та імпортери втрачають ринок збуту в Україні, а також втрачає роль транзитної сторони. Натомість цю роль отримала Румунія.

"Через збройний конфлікт Україна зараз не має жодного морського порту. Ми тут, на сході (Польщі. – Gazeta.ua), як і польські порти, сподівалися, що візьмемо на себе транзит товарів, які йдуть з Китаю в Україну. Але сьогодні наші клієнти перенаправляють ці товари в румунські порти, а звідти везуть в Україну", – каже Корженєвський.

Логісти також обурюються і кажуть, що не можуть вести звичайну господарську діяльність.

"Як одна незадоволена соціальна група може призвести до банкрутства іншої галузі? Ми в руїнах. Скільки можна блокувати перетин кордону?", – сказав комерційний директор однієї із логістичних компаній Холма.

Станом на 21 квітня польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. На двох пунктах стоять у чергах понад 1700 вантажівок.

Позаминулого тижня польські протестувальники частково відновили рух вантажівок у пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська".

Минулого місяця польські протестувальники пропускали через пункт пропуску "Угринів" щогодини по чотири вантажівки.

Зараз ви читаєте новину «Польські підприємці незадоволені своїми фермерами, які блокують кордон з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути