четвер, 18 квітня 2024 23:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Туск пояснив, чому Польща не дасть Україні Patriot

Туск пояснив, чому Польща не дасть Україні Patriot
Польща не передаватиме Україні Patriot. Фото: eastnews.ua

Польща не може поставити Україні системи протиповітряної оборони Patriot

Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Німеччина вже подала приклад, передавши українській стороні систему Patriot, і закликала країни, що володіють можливостями, щоб вони приєдналися до такої самої ініціативи. Але ця ситуація не стосується Польщі, адже вона наразі не має необхідної кількості Patriot для того, щоб поділитися," - зазначив Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, які системи ППО потрібні Україні вже

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія терористичними ударами знищила майже всю теплову електрогенерацію України. Він сказав, що Україні бажано мати 25 систем Patriot по шість-вісім батарей у кожній. Німеччина відгукнулася на прохання України. Водночас низка країн Європи відмовилася відправити свої системи протиповітряної оборони в Україну.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країни Північноатлантичного альянсу можуть надати Україні шість систем протиповітряної оборони Patriot.

Минулого тижня Німеччина оголосила, що надасть Україні третю систему Patriot на додаток до двох, які вона вже поставила. Вона також передала інше обладнання, таке як зенітні танки Gepard і чотири системи протиповітряної оборони Iris-T. Офіційні особи сказали, що Берлін надішле більше Iris-T пізніше цього року.

Речник Міністерства закордонних справ Німеччини Крістіан Вагнер сказав, що інші країни повинні "серйозно подивитися, чи є в наявності більше систем і чи можна їх швидко надати Україні".

Зараз ви читаєте новину «Туск пояснив, чому Польща не дасть Україні Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути