вівторок, 26 березня 2024 14:54

Вибори в США: Байден обігнав Трампа у шести ключових штатах

Вибори в США: Байден обігнав Трампа у шести ключових штатах
Джо Байден перемагає Трампа у шести із семи ключових штатів. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден випереджає республіканця Дональда Трампа в шести із семи ключових штатів.

Принаймні у двох із них розрив є значним, свідчать результати опитування Bloomberg.

"Це зрушення у бік Байдена сталося після п'яти місяців переваги Трампа у передвиборчій гонитві. Нещодавнє послання про становище країни згуртувало демократів і, схоже, пом'якшило побоювання з приводу віку Байдена", - пише видання.

Зрушення стало значним у Вісконсині, де Байден випереджає Трампа на один пункт після чотирьох пунктів відставання у лютому. У Пенсільванії кандидати зрівнялися після того, як минулого місяця Трамп мав перевагу в шість пунктів. Вони також рівні в Мічигані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден вперше з серпня випередив Трампа - опитування

Ще занадто рано судити про те, чи є поліпшення результатів одноразовим ривком чи початком довгострокових змін у перегонах.

Водночас Байден продовжує відставати від передбачуваного кандидата від Республіканської партії в чотирьох найважливіших штатах.

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів. Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в США: Байден обігнав Трампа у шести ключових штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути