Леся Гасиджак у Vogue: нарешті у нашому глянці реальні жінки

Раніше український Vogue мене сильно не влаштовував. Але зрушення є, і вони колосальні

В.о. директора Музею Голодомору Леся Гасиджак, яку цькували у мережі за зовнішність, дала інтерв'ю українському Vogue та знялася у фотосесії. І з цього приводу отримала чергову хвилю хейту.

Десь рік тому я написала, що наш глянець має йти в ногу з часом і трендами і писати про реальних людей нинішнього часу.

Коли у мене є час і треба зовсім перезавантажити мізки, я люблю глянути якийсь потужний тру крайм про деталі якогось оглушливого вбиства чи пограбування. Чим більше там заплутаних доказів і аналізів ДНК – тим краще. Через таке хобі мене часто боялись потенційні кавалери і обожнював вчитель хімії.

А ще подивитись Vogue UK чи Vogue France.

І якраз наш Vogue мене сильно не влаштовував.

По-перше, крадені редакторські тексти.

Чому в невеликій Чехії був свій Vogue рідною мовою, а наш – ні? І українізуватися почав з-під палки?

По-друге, болотяна мова. Чому в невеликій Чехії був свій Vogue рідною мовою, а наш – ні? І українізуватися почав з-під палки?

Третє, сто пʼятьсот інтерв'ю з сестрами Джарти, Сантою Дімопулос і ще якимись діджейками Настями в купі зі спеціалістами з етикету, які на пів шпальти розповідали про своїх батьків-кагебістів – це не про моду і стиль, це про херню.

Рівень наших нуворишів із реально світовими зірками був очевидний.

Якось у нашому виданні була рубрика, що у сумці одної баришні, про яку вперто ходили злі чутки, що вона була коханкою Юри Єнакієвського. Пів сумки всякої фігні та якісь масажери для всього тіла. При чому сама героїня була обвішана, як ялинка, золотом і діамантами.

Десь у той період британський Vogue випустив серію "Що у сумці Анджеліни Джолі?". Секс-символ сучасності сиділа на газоні власного дому у білій футболці, чорних штанях. І за дві хвилини з жартами показала, що у сумці в неї гаманець, таблетка від головного болю та шоколадна цукерка. Сама сумка-ридикюль Celine – то справді сумка Джолі, а не щось напоказ. Саме з тією торбою актрису фотографували на вулиці мільйон разів.

Я вважаю нереальним прогресом те, що наш Vogue почав писати і знімати реальних жінок, а не якихось тусовщиць

Тому я вважаю нереальним прогресом те, що наш Vogue почав писати і знімати реальних жінок, а не якихось тусовщиць і подружок якихось опегешників. І ще і тему Голодомору вписали в гламурний контекст. Враховуючи, що там кілька років тому на повному серйозі брали інтерв'ю у Сергія Полуніна і подавали його читачкам у якості преміум-самця, то зрушення є. І вони колосальні.

Розшифрую, хто такий Сергій Полунін. Уродженець Херсона. Дуже талановитий танцівник, який в 19 років отримав запрошення у Королівський балет Лондона. Але далі чувак захопився шкідливими звичками, проявилась його ватна натура – і в підсумку треш. Набив тату із фейсом Путіна на торсі і взяв паспорт РФ. Зараз працює в окупованому Севастополі, що після Лондону – падіння на дно дна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі