"Масіки" на Мальдівах. Чи дають сплачені податки право на фігню

Нормально платити податки для армії своєї країни. Не нормально - вважати, що якщо ти це робиш, то можеш накласти купку на голови іншим

Трохи роздумів на тему маніпуляцій нашого бакпосєву із тіктоку та інсти.

Коли за руку ловлять корупціонера, псевдохудожницю чи інстаблогерицю, яка випадково поїхала з масіком-"волонтером" відпочивати на Мальдіви в високий сезон, можна часто почути: "А що таке, я плачу податки". Мовляв, ЗСУ гарно живуть з моїх грошей - можу собі дозволити бути павіаном. Сквіртонути на всіх з мальдівського бунгало.

Давайте розберемось.

Платити податки - це не досягнення, не щось таке унікальне. Це норма сучасної цивілізації

Платити податки - це не досягнення, не щось таке унікальне. Це норма сучасної цивілізації і звична справа для кожної людини.

Несплата податків у світі вважається не ок. І є тяжким злочином.

Зірковий спортсмен Кріштіану Роналду махлював із податками. Врешті отримав 23 місяців умовного ув'язнення та майже 19 млн євро штрафу.

Американський політтехнолог Пол Манафорт співпрацював з найвідомішими політиками світу. Свого часу він працював радником низки американських політиків-республіканців, серед яких президенти Джеральд Форд, Рональд Рейган та Джордж Буш-старший. Але послизнувся на чорних доходах від Януковича і таємних рахунках, аби не світити мільйони кешу. Отримав 7,5 роки тюрми. Мінуснув свою блискучу кар'єру.

Співачка Шакіра отримала обвинувачення в несплаті 15,7 млн доларів іспанського податку на прибуток в період з 2012 по 2014 роки. Аби не було суду і обнулення її кар'єри - буде платити по окремих чеках. Угода свіжа - за листопад 2023 року.

Мафіозі Аль Капоне змогли спіймати якраз на несплаті податків

Мафіозі Аль Капоне змогли спіймати якраз на несплаті податків.

Податки платили ще в Давньому Римі. Форос - військовий податок був у Стародавній Греції.

Податки на користь війська існують тут з часів князя Олега - це 1000 років тому. В Гетьманщині була система податків в "Скарбницю військову". Оренда землі, пасіки, проїздні мита. Козаки - тобто військові - хутко стали розвинутим привілейованим класом, бо за службу вони були звільнені від сплат податків.

І ч часи двох імперій - Російської та Австро-Угорщини - теж платили податки на військо.

Тож просто сказати "я плачу податки для ЗСУ і можу творити фігню" - не вийде. Нормально платити податки для армії своєї країни. Не нормально - вважати, що якщо ти це робиш, то можеш накласти купку на голови іншим.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі