неділя, 30 липня 2006 17:07

Слобожанський ярмарок перенесуть до Чугуєва

Великий Слобожанський ярмарок, який традиційно відбувається у Харкові, цього року проведуть у Чугуєві. Таке рішення нещодавно ухвалили депутати обласної ради. Днями мер Харкова Михайло Добкін заборонив на площі Свободи, де звичайно влаштовували торгівлю, будь-які заходи, крім святкування державних свят.

— Для того щоб на площі організовувати торговельні місця, потрібні додаткові кошти: треба встановлювати туалети, прибирати. Парк Шевченка, який розташований поруч, після таких заходів завжди засмічений, — сказали "ГПУ" в прес-службі Харківської міської ради. — Ми пропонували під ярмарок інше місце, у великому мікрорайоні Салтівка.

Проте в облраді вважають, що мало хто туди захоче їхати. В Чугуєві центральна площа також зможе вмістити ярмарок. Окрім того, в місті можна відвідати музей відомого художника Іллі Рєпіна. Від Харкова до Чугуєва треба їхати автобусом 35 хвилин. Депутати облради виділили 100 тис. грн для облаштування там території. На ці гроші відремонтують центр міста, освітлення в ньому та в"їзні дороги. Ярмарок почне працювати 23 вересня.

Успенський ярмарок проходив у Харкові щорічно, починаючи з 1659 року. Тривав із 15 серпня по 1 вересня. Задовго до відкриття Торгову площу (нині — Конституції) забудовували тимчасовими дерев"яними лавками й балаганами. Успенський ярмарок був перевалочним пунктом, звідки сільськогосподарські продукти України надходили в центральні промислові райони Росії. Слобожанський ярмарок відновили 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «Слобожанський ярмарок перенесуть до Чугуєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути