вівторок, 16 квітня 2024 17:00

Елітні маєтки під Києвом і BMW X5. Відеорепортаж про "скромного" суддю і прокурора
4

Прокурор Олександр Гуцуляк і суддя Олег Хрипун живуть у котеджному містечку “Вітаград” в Ходосівці, що під Києвом, розповіли Bihus.info
Фото: bihus.info
Котеджне містечко “Вітаград” у Ходосівц під Києвом
У травні 2023-го прокурор Гуцуляк пересів на нове авто - BMW X5 2022 року випуску
Котеджне містечко “Вітаград” у Ходосівц під Києвом

Прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку "Вітаград" у Ходосівці, що за 7 км від Києва.

Вартість будинків тут стартує з 18 млн грн. Також не задекларував будинок у цьому ж котеджному містечку голова Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун. Про це повідомили Bihus.info.

Восени 2021-го суд арештував низку земельних ділянок, в тому числі і у "Вітаграді", через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Втім, вже за рік той самий суд "передумав" і скасував арешт. У матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках.

Через півроку після цього у котеджному містечку оселився Олександр Гуцуляк, відповідальний за екологічний напрямок прокурор обласної прокуратури, розповіли журналісти.

Прокурор заїхав у двоповерховий котедж площею у 180 кв. м. За даними з ресурсів забудовника, маєток такої площі тут коштує нині близько 18-19 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не прийшла у Раду, де говорили про скандал навколо квартири генерала

У травні 2023-го Гуцуляк пересів на нове авто - BMW X5 2022 року випуску.

І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора.

Журналістам прокурора заявив, що його робота у прокуратурі ніяк не пов'язана з переїздом у "Вітаград". А ще, що маєток не купувався, а будувався, бо батько нібито придбав лише земельну ділянку.

"Будинок ніхто не купував, а будували. По-друге, будинок батька. Він купив ділянку і відповідно будував будинок", - заявив він.

За декларацією Гуцуляка майже дев'ять соток у дорогій пристоличній Ходосівці батькові обійшлися у менше, ніж 200 тис. грн. Стільки нині тут коштує одна сотка.

Окрім цього, прокурор заявив, що будувати маєток почали на початку 2023-го, а заїхав він вже влітку того ж року.

Втім, відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий.

Гуцуляк у розмові з журналістами пояснив це "магією".

Батько прокурора, Віктор Гуцуляк, розповів журналістам вже іншу історію.

Чоловік каже, що ділянку купив ще у 2021-му, але не оформлював, а "домовився із забудовником". При цьому, синові, який в результаті там і оселився, він нібито нічого не розповідав. Тоді ж нібито і почав будівництво. Також чоловік каже, що займається бізнесом і може собі це дозволити.

"Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку", - заявив батько прокурора.

Зважаючи на те, що батько Гуцуляка в останній час став також власником ще двох квартир (у Києві та Ірпені) і спираючись на вартість маєтків від забудовника (плюс, на реальну ціну землі в Ходосівці), то, за даними Bihus.info, офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості, і нової автівки.

У декларації судді Олега Хрипуна за 2023 рік не вказано, що він має власне житло. Втім вказані володіння земельною ділянкою у Чистопіллі, а також оренда будинку у Підгірцях.

Проте журналісти помітили, що авто, яким користується суддя, вранці виїжджає із дорогого котеджного містечка "Вітаград".

У колишньої тещі Хрипуна тут є нерухомість - земельна ділянка, на якій розташований двоповерховий маєток на майже 300 квадратів з басейном.

У соцмережах забудовника сказано, що ціна такого котеджу нині - $870 тис, тобто більше 34 млн грн.

У маєтку проживають колишня дружина судді, із якою він розлучився у 2014 році.

Хрипун заявив, що нібито не користується цією нерухомістю постійно, а періодично відвідує колишню дружину, тож і "буває тут". Суддя сказав, що не знає як і для чого декларувати цей маєток.

Торік у вересні Верховна Рада проголосувала за відновлення електронного декларування посадовцями. Водночас реєстри декларацій нардепи залишили закритими - правка не набрала необхідної кількості голосів.

Після цього громадські активісти закликали президента Володимира Зеленського повернути законопроєкт до парламенту. Петиція до президента з вимогою ветувати законопроєкт за три години назбирала голоси.

Верховна Рада виправила законопроєкт про відновлення е-декларування після вето президента. У грудні Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій.

Зараз ви читаєте новину «Елітні маєтки під Києвом і BMW X5. Відеорепортаж про "скромного" суддю і прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути