вівторок, 16 квітня 2024 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад сотня бойових зіткнень за добу: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту

Понад сотня бойових зіткнень за добу: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби на фронті відбулося 104 бойових зіткнення.

Найактивніше російські загарбники йшли в атаку в районі Бахмута та на Новопавлівському напрямку. Про це вранці 16 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом доби авіаційних ударів зазнали 12 населених пунктів. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів. На Лиманському напрямку загарбники вісім разів атакували позиції ЗСУ в районах Тернів та Торського Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову вдарила по Україні дронами: результати роботи ППО

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, українськими захисниками відбито 15 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне та Урожайне Донецької області. Там противник 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області. А також північніше Приютного та південно-західніше Білогір'я Запорізької області.

"На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив п'ять безуспішних атак позицій наших військ. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, двох зенітно-ракетних комплексах та пункту управління противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох артилерійських засобах, чотирьох районах зосередження особового складу та чотирьох пунктах управління БпЛА противника.

Російські загарбники готують великий наступ в Україні на початку літа. Якщо до того часу у США не розблокують військову допомогу, ворожий наступ стане серйозною проблемою для Сил оборони України, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони наголошують, що допомога США у сфері безпеки є життєво важливою для здатності Збройних сил України захиститися від нинішніх та майбутніх наступальних операцій РФ.

Зараз ви читаєте новину «Понад сотня бойових зіткнень за добу: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути