пʼятниця, 26 квітня 2024 17:45

Не заради красивої картинки: для чого кухарі солять страви з великої висоти

Не заради красивої картинки: для чого кухарі солять страви з великої висоти
Шеф-кухарі солять страви з висоти і цьому є пояснення Фото: pinterest

Коли хочете отримати дійсно смачні страви, важливо знати коли і як правильно їх солити.

Не раз багато хто помічав, як професійні кухарі додають спеції перед подачею, пише pixelinform.

Але роблять це із значної висоти. Іноді це виглядає витончено, ефектно, а заодно і кумедно.

Багато глядачів вважають, що кулінари просто "красуються". Насправді, у такому варіанті додавання солі є практичний сенс.

Навіщо солити страви з великої висоти

Якщо при додаванні солі кулінар тримає руку над посудом, то спеція розподіляється більш вдало. Добавка поступово покриває їжу.

У результаті ризик того, що страва в одному місці виявиться прісною, а в іншому - пересоленою, стане мінімальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три причини, чому не треба виливати окріп після варіння яєць

Тому не бійтеся солити їжу з великої висоти. І робіть це не лише напоказ.

Гімалайська сіль у 50 разів дорожча за звичайну. Але гімалайська сіль і звичайна сіль по користі однакові. Вони дають організму необхідні натрій та хлор.
Важливо знати, що сіль шкідлива, якщо споживати її більше, ніж треба. А це більше 5 г. на добу.

Зараз ви читаєте новину «Не заради красивої картинки: для чого кухарі солять страви з великої висоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути